пятница, 4 апреля 2014 г.

Перша критика від Арсенія Яценюка по проведенню нових реформ.

Голосом нової влади, було висловлено немало поганих моментів. Арсеній Петрович підкреслив, що нові тарифи на енергоносії в Україні піднімуть, але не обмовився про корумповані схеми, які як і раніше працюють у важелів влади, із за чого країна втрачає щорік мільярди доларів.
Реформи позначаться на програмах з депозитами. Планують створити закон, що дозволяє обкласти податками будь-які депозити. Варто згадати про фонд оплати праці, куди не понизили нарахування, а це зменшить % працедавців що виплачують зарплату своїм співробітникам в конвертах.
Є реформи заслуговуючі всяких похвал, і це факт! Наприклад, акцизи на алкоголь, тютюн, автомобілі, нафтопродукти досить добре підвищили, але абсолютно нічого не зробили, щоб понизити контрабанду і обкрадання держави в митних службах.
Депутати прийняли чергове рішення ввести збір 0,5% до Пенсійного фонду, він дозволить виконувати відрахування від покупки іноземної валюти, але пенсійна реформа так і не була проведена. Беспошленний імпорт з 300 понизили до 150 євро, але спектр роздрібної торгівлі залишився без уваги владі. Ціни в Києві сьогодні перевищують допустимий поріг, тобто для порівняння, вартість в європейських столицях набагато нижча  на продукти харчування.
Чиновники попали під скорочення на 10%, але сам бізнес за тяжкого обстановки в країні скорочує свій персонал на 10-15%. 2014 рік зовсім важкий, оскільки відмітка легко досягне 20%, відзначають експерти. Діра в Українській економіці дуже велика, ПДВ намагаються повернути за відкоти. Нова влада говорить про боротьбу з корупцією, проводять люстрації, але в основних напрямах в боротьбі з корумпованими схемами нічого не робиться.

Комментариев нет:

Отправить комментарий