пятница, 7 февраля 2014 г.

М'ясо українського виробництва не пускають в країни Митного союзу.

Найкрупніший виробник українського м'яса «МХП» Миронівський хлібопродукт, зіткнувся з рядом певних труднощів. Госветфітослужба почала призупинення, а саме сертифікацію продукції курятини в країни Митного союзу, повідомила газета «Ъ-Україна». 
Сергій Данкверт (Керівник зростав. відомства) заявив про припинення постачань, нібито в українському м'ясі виявили шкідливі речовини, а саме бактерії і антибіотики.
Сергій Данкверт запропонував направити своїх фахівців для інспекції в само підприємство, на що українська ветеринарна служба прийняла рішення припинити постачання курятини. Керівник відзначив, що постачання будуть зупинені до тих пір, поки ветслужба не розбереться в ситуації, що склалася.
Ситуація з обмеженням постачань продукції може бути лише на руку конкурентові «Агромарс» - стверджують деякі аналітики. Даний комплекс «Агромарс» має право експортувати продукцію для регіонів ТС. Торік частка ринку ТС склала 35% постачань україснськой курятини (43тис тонн.).
Безумовно, МХП спробує перенаправити частину постачань на внутрішній ринок країни і близький схід. Такий крок зробити можна, але це не рентабельно, та і ринок на близькому сході перенасичений і велика конкуренція. Ситуація в цілому посилюється і по причинах введення в експлуатацію Вінницького птахокомплексу, бажаючи наростити своє виробництво на 15-20% в 2014 році.
Європейські ринки залишаються закритими для українських постачальників м'яса. Високі мита на українське м'ясо роблять не вигідними продажі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий