вторник, 1 апреля 2014 г.

Державний бюджет недоотримує 140 млрд. грн. з оподаткувань і зборів.

Як з'ясувалося, Україна щороку недоотримує в районі 140 млрд грн., це не до здобуття коштів в основному з митних зборів і податків. Дані факти заявив зам міністра зборів і доходів Хоменко С на черговому брифінгу.  Як нові податки ударятимуть по громадянах України, поки не ясно. Як раніше було сказано про втрати – 70 млрд, 10 млрд на податок на додану вартість, митниця – 50 млрд і 20 млрд від поганого контролю на виробництвах (збір акцизів і тк.д.). 
По словах Хоменко, державний бюджет втрачає більше ста млрд. грн. в процесі держзакупівель, практично половина внутрішнього валового продукту знаходиться в секторі тіньового ринку. Хоменко відзначає, що ефективний контроль за доходами і зборами фінансових потоків дозволить поліпшити вступи засобів на 30-40%.
Проект правок державного бюджету для Криму буде самостійним,  тобто Крим перейде на самостійне фінансування. Заступник міністра стверджує, що серйозний контроль над витратною частиною, дозволить присікати спроби розкрадання державних коштів на 100 млрд грн.

Комментариев нет:

Отправить комментарий