среда, 30 апреля 2014 г.

Кабінет міністрів затвердив законопроект про спрощений режим проходження товарів через російський кордон.

Керівництво РФ на черговому засіданні в понеділок схвалили законопроект про полегшену процедуру постачань товарів через кордон Російської митниці.
Дмитро Медведев ще в 2012 році повідомив, що структура митної служби Росії залишається дуже бюрократичною, а так само досить корумпованою і вже більше десяти років влади прагнуть удосконалити митницю.
Даний проект класифікуватиме товари в електронному вигляді, тобто це буде електронний документ. Окрім нього, розглядатиметься можливість класифікації товарів і вантажів, як в зібраному, так і розібраному вигляді. Повноваження по даному нововведенню буде покладено на митні органи.
Такий законопроект допоможе спростити взаємодію осіб зовнішньоекономічної діяльності, а так само митної служби. Дана схема дає можливість декларантам на свій погляд вибирати того або іншого митного брокера для оформлення товарів і вантажів, це підвищить контроль товарів, що вивозяться і ввозяться.
Дана стратегія розвитку цього сектора передбачає до 2020 року. Час на проходження митниці за цей проміжок часу скоротиться до 48 разів з 96 годин і буде всього дві години. Правила передбачатимуть і експортних товарів і вантажів, повне оформлення яких з 72 годин до двох годин.
ФТС вже цього року перейде на електронний документообіг, всі декларації на товари, які будуть в електронному вигляді, і зросте до 100%. Буде скорочений перелік необхідних документів при переміщенні товарів через кордон при експорті/імпорті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий