вторник, 25 июня 2013 г.

Керівники митних служб обговорили спрощення митного контролю для громадян між поїздками країн СНД.

Єдиний спрощений стандарт обговорювався на 57-м засіданні ради служб з СНД країн. Прес-служба міністерства повідомляє, що даний стандарт документів спростить формальності для людей, які здійснюють поїздки в країни СНД. На порядку денному стояло питання про підвищення якості роботи митного контролю. Учасники митного союзу готуються підписати документ, про обмін професійним досвідом, інформацією, а так само намагатись підсилювати контроль над незаконним реекспортом вантажів або товарів. Олександр Кліменко (Глава мін. Доходів України), звертався до учасників засідання, підкреслив, що близько двадцяти років керівники митних служб є ефективною ланкою співпраці і взаємодії.

Олександр Кліменко згадав: «Я упевнений, що наші спільні дії, направлені на вдосконалення митних процедур шляхом аналізу, роботи з базами даних, оперативного обміну інформацією і дозволять надалі забезпечувати баланс, щоб митний контроль був необтяжливим для бізнесу і громадян, але в той же час ефективним інструментом захисту національних інтересів у сфері міжнародної торгівлі».

В кінці засідання деякі учасники підписали і обмінялися двосторонніми документами. Варто відзначити, що митниця України уклали меморандум з білоруськими колегами про співпрацю, а саме йдеться про проведенню чемпіонату світу по хокею в Мінську (2014г). Колеги з Росії і України погоджували новий план загальних заходів щодо довгострокової і продуктивної співпраці, а так само планеруванню спрощеної форми митної перевірки, які планують побувати в Сочі і відвідати Олімпійські ігри у 2014р.

Уряд України змінив близько п'яти важливих пунктів, за допомогою яких здійснюється пересічення через державний Український кордон тютюнових виробів і алкогольних напоїв. Постанова Кабміну (№390), зокрема із списку прибрали ті ж п'ять пунктів для жд транспорту, а саме Батево – на кордоні з Мамалига і Угорщини, Кельменци і Сокиряни – кордон з Молдовою, Павлово – кордон із Словаччиною. Як стверджує команда Миколи Азарова, були додані пункти для жд транспорту Кучурган (Молдова, Платоново). З квітня місяця український уряд відкрив ще двадцять один митний пункт пропуску через кордон України. Варто нагадати, що з травня місяця Міністерство податкової інспекції примусово підвищують тарифи імпортерам на ввезення овочевої продукції, продуктів харчування, фруктів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий