вторник, 17 сентября 2013 г.

Харківська митниця «помилилася» майже на 2 мільйони.

У прокуратурі стверджують, що харківські митники безпідставно повернули підприємцям 1,8 млн. грн. з держбюджету   За інформацією прес-служби обласної прокуратури, до такого виводу прокуратура прийшла в результаті перевірки Харківської митниці Міндоходов.   Як повідомив начальник відділу прокуратури області Володимир Іванов, при перевірці зверталася увага на правильність визначення митної вартості товарів, повноту нарахування і стягування митних платежів.
«Виявлені факти необгрунтованого втручання в діяльність суб'єктів господарювання, штучного створення адмінбарьеров для їх розвитку і функціонування», - відзначив Іванов.     Крім того, за даними прокуратури, виявлений факт відміни посадовими особами митниці вирішень коректування митної вартості товарів всупереч вимогам Митного кодексу. Як наслідок, суб'єктам господарювання безпідставно повернені гарантії на загальну суму 1,8 млн. грн.
По встановлених фактах почато 2 кримінальні виробництва по ч. 2 ст. 364 УК України (зловживання повноваженнями посадовою особою, що викликає тяжкі наслідки).

Комментариев нет:

Отправить комментарий