четверг, 26 сентября 2013 г.

Пастка чи реальність для України?

Україна знову попалася в пастку вибору між Митним союзом і створеною зоною вільної торгівлі між Україною і ЄС. Тепер товари, які вивозяться з України і ввозяться до Росії, проходіть спеціальний догляд і перевірку. Як говорять експерти, причиною догляду є не вороже ставлення до України, а то, що Європейський союз тепер може переправляти свої товари через Україну, і, щоб попередити потік європейських товарів, тепер все робитиметься «по правилах».

За домовленістю, Україна повинна буде виконувати деякий план по імпорту з ЄС. У такому разі особливо хитрі бізнесмени можуть заробити досить багато грошей на тому, що змішуватимуть товари з ЄС з українськими, щоб продавати за пониженою ціною. Таким чином, чиновники обіцяють перевіряти кожен шматок м'яса, кожен кілограм вантажу, щоб уникнути такої підміни. Мито при торгівлі з ЄС складає 7,6%, в той час, як для товарів з України ця цифра дорівнює 0%.

Нагадаємо, що сума виручки від продажу митного конфіськата складає більше 79 млн. грн. А вилучено було на суму 184 млн. грн. Іншу частку всього вилученого майна складають автомобілі і товари широкого вжитку, а також устаткування.

На думку деяких експертів, Митний союз має всі передумови для того, щоб розпастися вже через декілька років. Як говорить Павло Нусс, за політичними колізіями ми забули про те, що Україна знаходиться на порозі важливих геополітичних змін і реальність євроінтеграції неминуча. Сподіваємося, що подальші переговори України і ЄС будуть плідними, а митний союз лояльно відноситиметься до подій, що відбуваються на цьому терені.



Комментариев нет:

Отправить комментарий