четверг, 26 сентября 2013 г.

Труднощі та перспективи України з підписанням згоди вільної торгівлі з ЕС.

Для того, щоб з'ясувати, які труднощі і перспективи чекають митні стосунки Росії і України, було заплановано проведення трибічних консультацій (Митний союз, ЄС, Україна).
Головною причиною для занепокоєння є побоювання про те, що український ринок буде перенасичений товарами з Європейського союзу. Як уже згадувалося, ривком до даних подій послужило схвалення урядом України договору про асоціацію, яке фактично означає створення між ЄС і Україною зони вільної торгівлі.
Уряд заявив, що Україна дуже зацікавлена в тому, щоб продовжувати плідну співпрацю з Митним Союзом. Саме тому необхідно з'ясувати всі тонкощі даних взаємин.
У свою чергу Дмитро Медведев заявив про те, що російський уряд не має наміру залишати колишні умови (спрощені митні правила) для України, унаслідок того, що можливі махінації з перевезенням товарів з ЄС за ціною українських. Представники Російської Федерації заявляють, що посилювання контролю по відношенню до цих товарів вироблене в рамках експерименту.
У відповідь на це європейське співтовариство стурбовано такими заходами, що приймаються Росією по відношенню до країн Східного партнерства. Як говорить Кетрін Ештон, глава дипломатичної служби ЄС, кожна країна має свободу вибору і право вступати в союзи і підписувати різні договори, відносно митних стосунків з іншими країнами. Віктор Янукович розділяє прагнення країни відносно Сходу і Заходу, але прагне з'єднати їх в рамках «великої Європи».

Комментариев нет:

Отправить комментарий