среда, 25 сентября 2013 г.

Зміни на митниці Казахстану

Тепер митна служба Казахстану узяла на себе додаткові зобов'язання з контролю низки питань, які займалися іншими органами. Наприклад, санепідемнадзор і транспортний контроль. Крім того, митна служба співробітничатиме з профільними по цих питаннях службами для того, щоб забезпечити професіоналізм в даній роботі. Що ж було досягнуто таким чином? Звичайно ж, найголовнішою метою є оптимізація процесів. Тобто, значно скорочується час на проходження митного контролю. А саме час є одним з найголовніших ворогів, коли йдеться про імпорт або експорт.

Крім того, митна служба Казахстану прагне не йти в ногу з часом, а перейти на безпаперові технології декларування. Але чи додасть це часу перевізникам, невідомо. Адже в електронних технологіях освоїлися далеко не всі. В усякому разі, можна вважати, що таке рішення змусить тих, хто ще далеко від сучасних комп'ютерних технологій, наблизитися до них. Керівництво митниці Казахстану прагне вже до 2015 року розширити функціонал системи оформлення, що дозволить проводити всі операції через неї. Початок перетворень запланований на 2014 рік. У чому казахські митники точно не відстають, так це в рівні підготовки собак – він був визнаний кращим в СНГА.
А ось що стосується Білоруських митників, здається, українські колеги вирішили «підкласти їм свиню». Сповна у прямому розумінні. Адже тепер жодна продукція зі свинини, а також живі свині не поступатимуть з-за кордону унаслідок виникнення епідемії африканської чуми свиней.

Комментариев нет:

Отправить комментарий