пятница, 27 сентября 2013 г.

Казахстан і Митний союз

Казахстан, здається, не перебуває в особливій ейфорії з приводу свого перебування в Митному союзі. Так, деякі депутати заявляють, що це об'єднання є ідеальним шансом для переведення грошей з офшори. Доказом такому твердженню послужила інформація служби статистики Россі про те, що гроші, що переводяться в офшорні зони, дуже часто поступають на рахунок саме казахських фірм. Вже прйшов цілий ряд з'ясувань даних обставин, зокрема очікуються великі перевірки податковими службами.
Не дивлячись на єдність, що здається, і співпрацю, рівень його ефективності дуже далекий від необхідного. Адже до цих пір не створена єдина інформаційна база митних служб Росії і Казахстану для того, щоб оптимізувати час оформлення на кордоні.
Нагадаємо, що недавно відбулася зустріч вищої Євразійської економічної ради, де глави держав Митного союзу і Єдиного економічного простору зустрілися, щоб обговорити питання співпраці і його умов. Тарифікаційне питання також заплановане бути поставленим на зустріч. Крім того, розглядалися умови подальшої інтеграції держав і співпраці у всіляких сферах. У Казахстані до кінця 2013 року заплановано ввести електронний спосіб декларування експорту. Про це заявив прем'єр-міністр Болат Жамішев. Ці зміни проводяться в рамках поставленого урядом плану удосконалення системи митного декларування, прийнятому ще в березні. Метою є оптимізація роботи зв'язаних служб і виявлення тіньових структур, що працюють з імпортом-експортом. Скільки ж часу знадобиться на реальне введення і освоєння електронного ліцензування, невідомо, оскільки це буде дійсно революційний крок для самих виконавців.

Комментариев нет:

Отправить комментарий