понедельник, 30 сентября 2013 г.

Перевезення та розмитнення вантажу

Регулярно співробітники митниці присікають перевезення незаконних вантажів через кордон, причому вантажі ці важко приховати – наприклад, це можуть бути великогабаритні авто і навіть фури. Зазвичай це відбувається з використанням морського транспорту. Також перевозяться і автозапчастини вантажні. Хоча зараз українське законодавство не передбачає кримінальну відповідальність за незаконне перевезення вантажів.
У січні 2012 року був ухвалений закон, згідно з яким особа, що здійснює контрабанду, каратиметься лише виплатою стовідсоткової вартості товару і вилученням самого товару як конфіськата. Як пояснюють чиновники, це кращий спосіб боротьби з незаконним ввезенням, набагато кращий, ніж кримінальна відповідальність.
А ось в Митному союзі правила дещо інші: за незаконне перевезення готівки, наприклад, вам загрожуватиме штраф в 15 разів що перевищує незадекларовану суму. Нагадаємо, що декларувати доведеться суми, що перевищують 10 тисяч доларів. Лише у Росії за минулий рік було зафіксовано спроб незаконного перевозу валюти на суму еквівалентну 4,4 мільярда рублів. Серед цілей таких заходів – боротьба з незаконним вивозом готівки, а також фіктивними фірмами, що здійснюють обналічиваніє.
Фактично, для боротьби з фірмами-одноденками розроблений цілий комплекс заходів. Наприклад, стала жорсткішою процедура реєстрації юридичних осіб. Для того, щоб попередити ці механізми, потрібно, перш за все, удосконалити закони, пов'язані з використання готівкових засобів, оскільки на даний момент вони використовуються для відкотів. Але навіть цього буде недостатньо, адже вся економічна схема потребує глобальних змін і удосконалення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий