среда, 25 сентября 2013 г.

Асоціація з Євросоюзом

Українці сподіваються на те, що після підписання договору про Асоціацію з Євросоюзом відношення з «великим сусідом» Росією підуть на поправку. На це сподіваються чиновники, про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара. В першу чергу, такі прогнози пов'язані з вигодою для Росії співпраці з Україною – при нім мито для ввезення в ЄС буде нульовим. Хто знає, наскільки такі розрахунки переслідують саме українські інтереси, а, точніше сказати, лише їх, не впадаючи в залежність від сильної сусідки. Адже російські інвестори у такому разі – це означає ту ж владу.

Втім, інша сила намагається заманити Україну в Митний Союз. Про те, чим може обернутися і перше, і друге рішення, написано і сказано немало. Але на даний момент Україна стоїть ближче саме до Європи, чим Росії. А як же лояльний до Росії уряд? Знову питання зводиться до самовизначення українців як європейського або ж євроазіатського народу. За словами Петра Порошенка, митний союз підтримують лише 30% населення України, переважно старшого покоління. Найімовірніше, це викликано ніяк не прорахунками, а, швидше, звичкою.

Вже зовсім скоро, менш, ніж через два місяці угода про вступ України в Асоціацію, може бути підписано – а значить, має бути підготовлена вся нормативна база для того, щоб, на перший погляд вигідна дія не перетворилася на крок назад із-за недосконалості домовленостей. Складно уявити, чи зможуть народні обранці встигнути це зробити, адже в правлячій партії настрою розділяються і вагаються між Заходом і Сходом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий