среда, 17 июля 2013 г.

Годинник пасажира в аеропорту Донецька викликав шок.

Днями в Донецькому аеропорту у Росіянина виявили годинник, який зашкалював радіаційним випромінюванням. Погранична служба, з працівниками митної служби у одного  громадянина з Росії в особистих речах виявили годинник з радіаційним випромінюванням.
За повідомленнями УНІАН в адміністрації гостамслужби України, при проходженні оформлення літака «Донецк-Шереметьево», на особисті речі, одного з пасажирів, спрацювала особлива система «Янтар», що відповідає за норми радіаційного фону. У результаті розслідування особистого багажу громадянина РФ, виявили наручний годинник з гаммою випромінювання що перевищує в тринадцять разів. По даному факту була повідомлена екологічна служба України. Чоловік стверджує, що годинник, який він придбав в Донецьку на ринку, застосовується у військовій техніці, і купив їх для поповнення своєї колекції.
Погранична служба за допомогою мобільної техніки, такого класу як «Янтар», змогла виявити велику кількість порушень. Дані пристосування здатні виявляти частки радіоактивних і ядерних матеріалів. По закінченню 2015 років, будуть встановлені додаткові системи стеження в 29 пропускних пунктів контролю.
Варто відзначити, що використання даної техніки позитивним способом справлялося з різними інцидентами. Не так давно в Сімферопольському аеропорту завдяки системі «Янтар», змогли виявити годинник корабельний, від яких йшло сильне гамма-випромінювання що перевищують допустиму норму в сто разів.        

Комментариев нет:

Отправить комментарий