понедельник, 22 июля 2013 г.

Які правила розмитнення зброї в Росії?

Ви спалахнули придбати зброю? І хотіли б придбати особливий антикваріат за кордоном? Як привести саме ту» зброю, про яку завжди мріяв? Пограничні і митні служби пропускають на територію РФ безліч пістолетів, шабель, багнетів, холодної зброї і ін. Безумовно, є вірогідність, що Вашу посилку на митниці можуть просто не пропустити із зброєю усередині. Що ж придумати і як бути? Раніше, в січні 2010 року, був ухвалений закон, «Єдиного переліку товарів», в якому говориться про заборону або обмеження на вивіз або ввезення держучасниками митного союзу. 
До даного переліку увійшли: довгоствольна зброя із застосуванням магазина більше 10 патронів, подібну зброю пропонує форс ейдж магазин, цивільна вогнепальна зброя, яка може виконувати постріли чергою, зброя вогнестрільна, така, що формою нагадує іншу форму, гладкоствольну зброю, переобладнану під патрони до вогнепальної зброї, і тк.д. У даному переліку було перераховано як цивільну, так і службову зброю, характеристики, технічні дані, а так само патрони до нього, які мають обмеження для переправи через митний кордон союзу. Вам не удасться переправити зброю без відповідних документів і ліцензій Мінпромторга РФ. У перелік входять: газові пістолети, револьвери, які мають можливість стріляти гумовими кулями, револьвери і пістолети з нарізним дулом для спортивних змагань, службові револьвери і пістолети з нарізним стволом, безствольне вогнестрільне мелкогабарітноє зброя, із зброєю пневматичного типа, спортивні рушниці глаткоствольниє і довгоствольні, мисливські двостволки і комбіновані модифікації з різними калібрами. Приклади такої зброї надає м65 магазин.
Такі правила діють для фізичних осіб, що здійснюють переправлення даних товарів для суто особистого використання (не у комерційних цілях). Фіз. обличчям не потрібна ліцензія через митний кордон РФ, якщо є дозвільний документ (даний документ видає гос. орган МВС Росії) – учасник митного союзу, який здійснює безпосередній контроль в середовищі звороту зброї.
Вказаний документ потрібно пред'являти в певних випадках, якщо:
-    Фіз. обличчя ввозять зброю, яку придбали в третій країні для своєї особистої експлуатації;
-    Тимчасове ввезення зброї спортивними організаціями для змагань, а так само ввезення зброї фіз. обличчями з метою полювання;
-    Вивіз зброї фіз. обличчями, на постійне місце проживання або навпаки, в'їзд до країни на ПМЖ;
-    Ввезення/вивіз похожого зброї (макети, масово-габаритні), з сертифікатами і в установленому порядку;
-    Ввезення/вивіз зброї, яка має історічекую або культурну цінність, що не відносяться до зброї антикваріат.

Правила ввезення патронів і зброї в РФ з-за кордону:
Щоб не втратити засоби, а так само зберегти свою нервову систему, важливо познайомитись з порядком при придбанні зброї за межами країни, а так само ввезення в РФ патронів і зброї.
1.    Потрібно отримати дозвіл (ліцензію), точного типа зброї (з газовим, нарізним або гладкоствольним) по прописці або місцю проживання. Сама ліцензія є дійсністю Вашого права на закупівлю (дозволи) на ввезення зброї до Росії.
2.    При ввезенні зброї на територію РФ, воно залишається на митному контролі, а його власник отримує документ, який свідчить про підтвердження його придбання. Даний документ потрапляє в орган по сертифікації службової і цивільної зброї, там остаточно отримує свідоцтво на його ввезення, для успішної сертифікації.
3.    Коли свідоцтво знаходиться на руках по місцю проживання людини, слід підготувати пакет наступних документів, які мають бути відповідно до товару.
Для полегшення всіх процедур на митниці, Ви можете звернутися, наприклад, в магазин мисливського спорядження або будь-який інший збройовий магазин, які допоможуть з розмитненням доглянутої Вами зброї. В таких збройових місцях давно налагоджений зв'язок з митними органами і іншими необхідними структурами. Головне не те, що Ви трохи переплатите, а то, що не витрачатимете свій особистий час, а так само свої нерви.                  

Комментариев нет:

Отправить комментарий