понедельник, 8 июля 2013 г.

Європейські і західні товари можуть відчутно подорожчати

Товари і вантажі, прислані з-за кордону, в яких вартість перевищує в 100 євро, хочуть оподаткувати. Вже підготовлений законопроект – як повідомляє «Сьогодні».  Беспошленний провезення багажу (валіза, сумка туриста) зменшать на 40%. З 2011г. Ліміти були збільшені і по сьогоднішній день, щоб будь-який турист без проблем зміг привезти з собою не лише сувенірну продукцію до 100 євро, але і інших типів товарів (фотоапарат, мобільний, одяг).
Як показує сьогодні практика, середній і дрібний бізнес (інтернети-магазини), почали таким чином поставляти свої товари, при цьому, не оплачуючи гос.пошліни. Аналітична служба Міндоходов, змогла виявити конкретні випадки, коли спрощеним порядком користувалися в комерційних цілях.
Керівник Охріменко Олександр (Аналітик) сказав: «Для звичайного покупця імпортні товари, які на ринку продаються через інтернети-магазини, дорожчатимуть на величину держмита, тобто на 10% від вартості товару, і звичайно ж ПДВ 20% + націнка різниці, разом вийде в районі 40%». Підприємці інтернет-торгівлі говорять, що працюють лише білими методами, і основна маса постраждалих буде – звичайні туристи і люди, що купили якісь речі за кордоном.  У РФ митна служба, так само готує аналогічний законопроект. На сьогодні, россияні можуть дозволити собі ввезти товари на суму до 1000 євро за одну добу. За рік, що пішов, з двадцяти одного мільйона оброблених посилок 70-75% є замовлення з магазинів тих, що продають онлайн.

Комментариев нет:

Отправить комментарий