среда, 3 июля 2013 г.

Багатодітним сім'ям хочуть надати пільги при ввезенні автомобілів на Україну

Багатодітних сімей українські депутати пропонують звільнити від сплати мита яке ввозиться і акцизного податку при імпорті міні-венів. Два відповідні законопроекти були зареєстровані у Верховній Раді членами «Свободи» Олександром Мирним і Ігорем Мірошніченко.

Згідно з чинним законодавством громадянин України при ввезенні автомобіля на територію країни зобов'язаний пройти обов'язкові процедури оформлення. Вони включають ввізне мито по ставці 10% відсотків вартостей, акцизний податок відповідно до об'єму двигуна і віку транспортного засобу, і податок на додану вартість по ставці 20% вартостей з врахуванням ввізного мита і акцизного податку.

Опозиціонери пропонують звільнити від сплати ввізного мита і акцизного податку сім'ї, що виховують три і більш за дітей або дітей-інвалідів. Пільги поширюватимуться на автомобілі класу «міні-вен», розраховані на перевезення 6-9 чоловік, включаючи водія. А щоб нововведення не нанесло потенційних збитків вітчизняним автовиробникам, пільгові міні-вени не повинні виготовлятися ні на одному підприємстві України.

Депутати упевнені, що ухвалення законопроектів сприятиме збільшенню народжуваності і поліпшенню демографічної ситуації в країні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий